Jump to content

Többé nem kell titokban megváltoztatnia a Netflix jelszavát

2022. 10. 19. 10:53

A streamingszolgáltató hétfőn jelentette be a profilátvitel (Profile Transfer) nevű új funkciót, miután hónapokig tesztelték több országban. A funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy személyre szabott ajánlásaikat, előzményeiket, a saját listát, elmentett játékaikat és egyéb beállításaikat egy új fiókba helyezzék át.

Az új elem bevezetésének egyik oka, hogy azokhoz a felhasználókhoz köthető, akik megosztják fiókjukat lakótársukkal, partnerükkel vagy a szüleikkel. Ha végül elválnak útjaik, de még mindig kínosan bámulják a nevüket minden egyes bejelentkezéskor, az új funkció megoldást jelenthet számukra – írta a The Verge a honlapján.

Csendben megváltoztatja jelszavát, és kizárja őket? Felhívja őket, és megmondja nekik, hogy szerezzenek saját fiókot? A Netflix szeretné megkönnyíteni ezt az átmenetet, hogy az újonnan indított felhasználói fiókokat ne a nulláról kelljen felépítenie, testre szabnia (a kizárandó személynek).

 

 

A másik ok az, hogy a streamingszolgáltató mindent megtesz azért, hogy hamarosan sokaknak kelljen saját Netflix-fiókot szerezniük. A jelszómegosztás visszaszorítása a vállalat egyik fő irányelve a jövőben, mivel további módokat keres az előfizetők számának növelésére. A cég becslései szerint több mint 100 millió háztartás fér hozzá a szolgáltatáshoz megosztott fiókokon keresztül.

A profilátvitel mindkét esetben végigvezeti a felhasználót azon a folyamaton, amelynek során egy meglévő profilból új Netflix-fiókot indíthat. A profilátvitel március óta tesztelés alatt áll Chilében, Costa Ricában és Peruban. Most szélesebb körben is bevezetésre kerül. Így vagy úgy, de ha valaki más Netflix-fiókjának „a függője, a vállalat eljön érte”.

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)