Jump to content

Már a labdákat is töltik? – Meglepődtek a focirajongók az Adidas képén

2022. 12. 05. 10:35

A Redditre felkerült egy kép, amit az Adidas egyik alkalmazottja készített a világbajnokságon. A meccsek előtt nem elég megfelelő állapotúra fújni a labdákat, újonnan már fel is kell őket tölteni – írta a Leet.hu.

Az elmúlt évtizedben hatalmasat változott, fejlődött a futball.

Vannak, akik jobban szerették a „tiszta” focit, amiben hemzsegtek a játékvezetői hibák, de legalább nem voltak kikockázva a leshelyzetek. Mások pedig éppen annak örülnek, hogy így már minden négyzetcentimétere átlátható egy focipályának a technológiának köszönhetően, így a minimális les is lesnek számít, a bíró pedig egyből kapja az infót az órájára, ha a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, így azon sem kell veszekedni, hogy gól volt-e az adott helyzet vagy sem.

Ám ahhoz, hogy a technológia ilyen szinten be tudjon törni a köztudatba és megreformálja a futballt, bizony több eszközön is módosítani kellett.

Ilyenek például a labdák is, amik manapság már közel sem olyan egyszerű elemei a játéknak, mint régen.

A Redditre felkerült egy kép, amit az Adidas egyik alkalmazottja készített a világbajnokságon.

A meccsek előtt nem elég megfelelő állapotúra fújni a labdákat, újonnan már fel is kell őket tölteni.

Ha 10–15 éve bárkinek megemlítjük, hogy hamarosan a zsák labdát hosszabbítóra kell majd kötni meccsek előtt, hogy rendesen működjenek, nagy valószínűséggel körberöhögnek minket.

A töltés egyébként a labdákban elhelyezett IMU-szenzoroknak kell, amik segítettek például abban is, hogy a hivatalos szervek eldöntsék, Cristiano Ronaldo valójában hozzáért-e a labdához Bruno Fernandes beadásakor az uruguayiak ellen.

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)