Jump to content

Nem is gondolná, mit csinál a telefonunkkal a Facebook és a Messenger

2023. 02. 14. 09:20

Súlyos vádakkal illette a Facebookot egy korábbi alkalmazottja. A férfi szerint a Facebook és a Messenger alkalmazás a szükségesnél jobban lemeríti a telefonok akkumulátorát, ezzel pedig a vállalatnál is tisztában vannak, mi több, így tesztelnek.

Beperelte a Facebookot is működtető Meta közösségi hálózatot egy korábbi alkalmazott.

George Hayward adatkutató állítása szerint a cég „negatív tesztelésnek” nevezett gyakorlattal tudatosan meríti le a felhasználók készülékeinek akkumulátorát.

A negatív tesztelés által a technológiai cégek a felhasználók tudta nélkül követhetik nyomon például egy alkalmazás futtatási sebességét vagy egy kép betöltését.

 

 

Haywardot állítólag azért menesztették tavaly novemberben, mert nem támogatta a negatív tesztelést. Az adatkutató azt is elárulta, hogy a Meta egy belső képzési dokumentumot is átadott neki „Hogyan végezzünk átgondolt negatív teszteket” címmel. A dokumentum példákat tartalmazott ezek futtatására.

A férfi az elbocsátása után pert indított a manhattani szövetségi bíróságon.

Ügyvédje szerint a készülékek akkumulátorainak lemerítése veszélyezteti a felhasználókat, hiszen könnyen lehet, hogy egy készülék épp vészhelyzetben merül le.

A hírek szerint azonban az állami keresetet visszavonták, mivel a felperes Metánál kötött korábbi munkaszerződése értelmében a jogvitát választottbíróság útján dönthetik csak el.

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)