Jump to content

Hol a várva várt Xbox 360 ár csökkentés?

2014. 12. 15. 17:00

A videojátékok értékesítésével foglalkozó GameStop elnöke, Tony Bartel arra hívta fel az interneten keresztül a köz figyelmét, hogy lassan nagyon is ideje lenne egy Xbox 360 (és PS3) árcsökkentésnek. Kijelentését a média nagy egyetértéssel fogadta, illetve az eladások analízisével foglalkozók is támogatték az álláspont megalapozottságát. Hol van akkor az árcsökkentés?

Tony Bartel úgy nyilatkozott, hogy „nagyszerű lenne a dolog, ráadásul sokat segítene az eladások újbóli növelésében, ami a régebbi generációhoz tartozó konzolokat illeti.” Ezzel egy időben azonban Bartel leszögezte, hogy a GameStop egyáltalán nem tud arról, hogy az Xbox 360 vagy a PS3 esetében árcsökkentés lenne készülőben. Ennek megfelelően nem is készülnek rá.

Emellett Bartel arról is beszélt, hogy a GameStop nem számít arra, hogy az Xbox 360 és a PS3 szoftverek és hardverek még súlyosabban eltűnnek a közfigyelemből, mint a tavalyi év során. „Jelenleg ebben az évben az Egyesült Államokban az Xbox 360 és a PS3 szofverei és hardverei 57,8%-ot vesztettek értékükből dollárban mérve. Ez jelentősen több, mint amire év elején számítottunk.”

Mivel az Xbox 360 és a PS3 is gyengén szerepelt, ráadásul számos fontos megjelenésre váró játék 2014 végéről 2015-re csúszott, ezért szinte minden viszonteladó gyenge negyedévvel zár majd.

Ezzel szemben az Xbox One és a PS4 eladásai szárnyalnak. Ennek ellenére az Egyesült Államokban továbbra is 180 dolláros áron lehet Xbox 360-at venni 4 GB-os rendszerrel, míg a csomagban érkező változat 250 dollárba fáj. Ezzel szemben a PS3 12 GB-os változata barátságos 200 dollárért jár, míg a csomagolt kiadás 250 dollár.

Forrás: gamespot.com

Fotó: xbox.com és waivingentropy.com

Írta: Ambróz Nóra