Jump to content

Gyorsabb online játék: új ausztrál Xbox Live szerver

2014. 12. 17. 18:00

A Microsoft bejelentette, hogy új, helyi Xbox Live adatközpontokat hoznak létre, melyek Ausztrália és Új-Zéland ellátásáért lesznek felelősek, így az ottani játékosok is gyorsabban élvezhetik online játékaikat. Miért jó ez nekünk itthon?

A cég egy sajtóközleményében bejelentette, hogy új, ausztrál adatközpontokat hozott létre, melyeknek köszönhetően az Xbox One játékosai jobb kapcsolati sebességet érhetnek el, a helyi központosított hostolás és javuló megbízhatóság mellett. Ez különösen meg fog látszani „egyes Xbox One játékok” esetében, melyek külön támogatást is élveznek majd.

Eddig a világ Xbox gamereinek a déli félgömbön lakó fele kénytelen volt jóval északabbi szerverekhez kapcsolódni az online játékok esetében, így ez mindenkinek jó hír, akik az elmúlt időszakban lassúságra és szakadozó kapcsolatra panaszkodtak.

Az új szerverek a hét folyamán már üzemelnek, ám egyelőre csak néhány játékot szolgálnak ki, úgy mint a Titanfall, Forza Motorsport 5, Sunset Overdrive, Halo Master Chief Collection és Forza Horizon 2.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com és ign.com

Írta: Ambróz Nóra