Jump to content

Egér- és billentyűzettámogatás Xbox One-ra?

2015. 07. 24. 10:00

Amennyiben valóban megtörténik, amire eddig vártunk, azaz a Microsoft Windows 10 PC-ről lehetővé teszi a játékok streamelését Xbox One-ra, úgy szükséges lesz, hogy az egér- és billentyűzet támogatása is kövesse a megújulást.

Az elkövetkező napokban megérkezik a Windows 10, melyet követően mindenki, aki egy Xbox One tulajdonosának mondhatja magát streamelheti Xbox One játékait bármilyen PC-re, melyen az új operációs rendszer fut. Ami a dolog fordítottját illeti, a Microsoft azt állítja, már foglalkozik a kérdéssel.

Ahhoz, hogy a koncepció teljesen jól működjön, az Xbox One-nak támogatnia kéne az egeret és billentyűzetet, mint beviteli eszközöket. Az Xbox vezetője, Phil Spencer már említést tett róla Twitteren, hogy tetszik neki az ötlet, ám nem sok minden bejelenteni valója van. Annyit azonban még hozzátett a kérdéshez, hogy a dolog előbb-utóbb el fog jutni erre a pontra is.

Az egér- és billentyűzet támogatása, ha el is éri az Xbox One-t, akkor is lehetséges, hogy a streamelt játékokra korlátozódik majd, így nem jut senki sem unfair előnyhöz a többjátékos game-ekben sem.

Forrás és fotó: vg247.com
Írta: Ambróz Nóra