Jump to content

Xbox Game Pass - Itt az összes Xbox One és Xbox 360 játék listája

2017. 05. 26. 10:39

Az Xbox Live Gold tagok már javában tesztelhetik, hogy mit is tud nyújtani a Microsoft június elsejével induló új előfizetési szolgáltatása az Xbox Game Pass, így már az se rejtély, hogy milyen Xbox One és Xbox 360 játékokhoz férhetünk hozzá általa.

Mint arról már bizonyára hallhattunk, június elsejével új előfizetési konstrukcióban kínál száznál is több játékot a Microsoft. Az új szolgáltatás az Xbox Game Pass nevet kapta és tulajdonképpen arról van szó, hogy mi havonta fizetünk egy összeget a Microsoftnak, aki cserébe arra a hónapra elérhetővé teszi nekünk a Game Pass katalógus játékait. Mintha csak egy könyvtári olvasójegyet váltanánk videojátékokhoz. Az első és legfontosabb, amit a szolgáltatással kapcsolatban tisztán kell látnunk, hogy minden egyes hónapban 9,99 dollárt kell ráköltenünk, hogy aktív tagok legyünk. A modell hasonló az Xbox Live Gold szolgáltatóhoz, de nem válta azt ki. Ha szeretnénk a játékainkkal online multiplayer játszani, akkor az Xbox Live Gold tagdíjunkat is tovább kell fizetnünk. A két szolgáltatás ezen felül nem függ össze és külön-külön is igénybe vehetők.

Oké, az már tiszta, hogy mennyit fizetünk, már csak az a kérdés, hogy pontosan miért. A Game Pass katalógusában szereplő játékok hónapról hónapra változni fognak, így mindig lesz valami újdonság. Hogy pontosan mire is számíthatunk az egésztől, azt egy 14 napos ingyenes trial periódus alatt lesz lehetőségünk kideríteni június 1-től, de az Xbox Live Gold tagok, már a mai nappal belecsaphattak a lecsóba, így pontosan tudni lehet, hogy milyen játékokra számíthatunk.

Ha szeretjük a retro Xbox játékokat, akkor az Xbox Game Pass egy igazi álom lesz számunkra. Összesen 75 játék szerepel az ajánlatban Xbox 360-hoz, szemben 35 darab Xbox One játékkal.

Mielőtt bármit mondanánk a listákra, szögezzük le, hogy a Microsoft ajánlata nagyon jónak tűnik.. DE.. ha az elmúlt két évben Xbox Live Gold tagok voltunk, akkor szinte minden a listán szereplő fontosabb tétel már a könyvtárunkba kerülhetett, amitől némiként kevésbé vonzó lesz ez az új előfizetési konstrukció a szemünkben. Mindezt és a retro játékok többségi fölényét szem előtt tartva, se egy rossz ajánlat ez azoknak, akik nem rendelkeznek sok játékkal az Xbox konzoljukon és egyenesen remek azoknak, akik csak most vágnának bele a konzollal való ismerkedésbe. Kezdetnek ez így mindenképpen bőven sok. Meglátjuk mit hoz a jövő és az elkövetkezendő hónapok, ennek az új szolgáltatásnak a szempontjából.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)