Jump to content

Amazon Alexa és Google Asszisztens kompatibilitást kaphat az Xbox One

2018. 06. 04. 13:32

Ha virtuális asszisztensekről van szó, akkor a Microsoft Cortana már most is ott van az Xbox One felhasználóknak, ugyanakkor úgy néz ki, hogy hamarosan nem ő lesz az egyetlen opció, ha hangvezérlés után keresgélünk.

A Microsoft egy egyszerű megoldással rukkolt elő, hogy hasznosítsa az Xbox One felhasználók már meglévő okoshangszóróit. A Windows Central egy forrása kiszivárogtatott néhány részletet, ami alapján úgy néz ki, hogy az Xbox One nemsoká Amazon Alexa és Google Asszisztens támogatással gyarapszik. A hír szerint a felhasználóknak csak annyi lsz a dolga, hogy engedélyezzék a beállításoknál ezt az új funkciót, majd telepítsék a releváns kiegészítőt az okoshangszórójuk megfelelő mesterséges intelligenciájához.

Egyelőre nem tisztázott, hogy milyen parancsok lesznek elérhetők, de nem lennénk meglepve, ha a teljes média vezérlés hanggal is irányíthatóvá válna, esetleg specifikus az Xbox felület specifikus interface képeihez ugorhatnánk egyetlen egy paranccsal. Mindent minden bizonnyal nem fognak tudni az Amazon és a Google virtuális segédjei Cortanahoz képest, hogy azért valami extra vonzereje mégis csak maradjon a Microsoft saját mesterséges intelligenciájának, de hé, ez már így is komoly előrelépés lehet.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)