Jump to content

Overwatch – „Miért kapok mindig lámákat?”, avagy a yoloq szépségei

2017. 07. 07. 14:49

Mindig, mindenkinek megvan rá a saját verziója, hogy mi baj volt a csapattal és miért nem sikerült nyerni, de valójában van egy nagyon kézenfekvő megoldás arra, hogy ne kelljen fortuna kegyeire bíznunk a SR pontjainkat.

A solo rankedezésre úgy kell gondolni, mintha elvinnéd az SR-ed Vegasba. Lehet jó leosztást kapsz, jó csapatársakkal, akikkel pont összepasszoltok, de ennek roppant kicsi az esélye, viszont lehet valakinek elmegy a net, előző gamebe felhúzták és most durcázik a sarokba magába fordulva, leveri a macska a gép elől vagy ráég a ház. Lehet mindenki main support, de az is lehet, hogy senki se, ezen valaki tuti besértődik, mert különben is mindenki menjen el a sunyiba meg "I don't care", mert veszíteni jöttem és különben is én pörgők, de mindenki más a helikopter, deranker, troll, feeder, akiket szőrös talpú trollok nemzettek eme világra, oh és persze a lvl 10-es 5-ös premadet meg egy 1k+ szintűt simán berak egy 6-os mind 200-as szint feletti premade ellen. Ez van.. Teszem hozzá ez van minden online csapat alapú játékba, ahol randomokkal nyomulsz, így kár az Overwatch-t kárhoztatni. Szidd a pillangóhatást vagy a hítednek megfelelő teremtőt, de annak sincs sok értelme. Lényeg, hogy jó eséllyel szar meccset fogsz játszani soloba és ezt mindegy, hogy bronzba vagy masterbe teszed, mert végtelen plusz egy világegyetem módon mehet gallyra a meccs, viszont a jó hír, hogy nem csak a te oldaladon, hanem az ellenfelén is, így szinte mindig fos game lesz, de lényegében mondjuk azt, hogy feldobsz egy érmét és vagy lyuk vagy fa esélyed van nyerni. A legszebb az egészbe, hogy igazából az se számít, hogy te mennyire vagy jó és mennyire vagy rossz, mert épp úgy összerakhat nálad sokkal ügyesebb játékossal, mint sokkal rosszabbal. Minden csak viszonyitás kérdése ügyebár. Mindegy ki mit gondol, meg ki kit hibáztat, de nagyjából ez van. Jön a következő meccs és minden kezdődik elejéről, miközben te akár nyersz, akár veszítesz, a ház mindig nyer.

A Blizzardnak, akkor is jó, ha te habzó szájjal fetrengsz a gép előtt, meg akkor is, ha megunod a szerencsejátékot és összeszedsz egy 6 fős csapatot. Én utóbbit tenném, ami meg Vegasban történt az maradjon is Vegasban. Túl kell tenni ezeken a soloq élményeken mindenkinek magát mert csak másokkal közösen lehet igazán fejlődni egy csapat alapú játékban.  Megpróbálni értelmes, hasonszőrű játékosokat összeszedni, ami persze megint egy külön morálromboló, türelemzabáló kín, de erről majd legközelebb.

(Forrás: gamerguru.hu Kép Forrása: Overwatch)