Jump to content

Utánanéz a Square Enix a Chrono Trigger Steames gondjainak

2018. 03. 03. 13:05

A minden idők egyik legjobb RPG-jének titulált Chrono Trigger PC-s kiadásának Steames megjelenése nem éppen a tervek szerint alakult, lévén a játék „többnyire negatív” (39% pozitív) értékelést kapott.

Sokan nem azt kapták a Chrono Trigger PC-s megjelenésétől, mint amit vártak, legalábbis ezt tükrözi a játék roppant negatív irányt vett Steames értékelése. Annak érdekében, hogy megálljon a dolog, a Square Enix közzétett egy posztot a játék Steames híroldalán, miszerint utánanéznek a gondoknak és arra kérik a rajongókat, hogy maradjanak éberek a közelgő frissítésekig.

Persze nagyon nem kell törni a fejüket a fejlesztőknek, hogy mi lehet a gond, hiszen elégé adja magát. A felhasználók javának elégedetlensége abból eredhet, hogy a Steamen elérhető változat az Android és iOS verzió portolása. Ez még így alapból nem is lenne gond, ha egy jól sikerült portolásról lenne szó, de grafika és irányítás terén is sok előnytelen kompromisszumot léptek meg a fejlesztők. Több időt és/vagy energiát kellett volna fordítani a játék telefonos környezetből való PC-re ültetésére.

Chrono Trigger mindettől függetlenül egy remek játék. Az eredetileg 1995-ben megjelent alkotást emlékezetes karakterei, elragadó története és mindezek mellé tökéletesen passzoló zenéi miatt dicsőítették. Szomorú, hogy a Steames története ilyen rosszul kellett, hogy induljon.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)