Jump to content

Letartóztatás a PSN/XBL támadás ügyében

2015. 01. 01. 14:00

A brit rendőrség egy 22 éves férfit tartóztatott le, aki állítólag összefüggésbe hozható a karácsonyi Xbox Live/PlayStation Network elleni támadásokkal és kapcsolatai vannak a Lizard Squad elnevezésű hacker csoporttal.

Az angol rendőrség letartóztatott egy személyt a karácsonyi Xbox Live és PlayStation Network elleni támadások miatt. A Daily Dot-nak sikerült kideríteni, hogy az illetőt Vinnie Omarinak hívják, 22 éves és máris házkutatást tartottak a lakásán.

„Mindent elvittek” mondta Omari a Daily Dotnak. „Az Xbox One-t, a telefonokat, a laptokat, a számítógépet, az USB eszközöket, mindent.”

A Thames Valley Police sajtós bejelentése szerint a férfit Twickenhamben fogták el december 30-án, ugyanis számítógépes jogsértéssel vádolták. A törvény előtt 2015 márciusában kell majd megjelennie.

Omari a Daily Dotnak tett nyilatkozatából kiderült, hogy nincsenek valós, csak állítólagos vádak ellene. Omari mellett egy másik személy, aki szintén a Lizard Squadhoz kapcsolható és „Ryan” néven fut az FBI kivizsgálása alatt áll.

Több információ egyelőre nem került nyilvánosságra, részben az ünnepek miatt, ám minden újdonságról tájékoztatunk majd.

Forrás: gamespot.com

Fotó: incgamers.com és abcnews.com

Írta: Ambróz Nóra