Jump to content

A legjobb ingyenes PS4 és XO játékok - #11 Let it Die

2018. 03. 26. 16:27

Ha PlayStation 4-en járunk valami kellően véres külső nézetes hack&slash után keresgélve, ami tökéletesen ötvözi a 80-as évek filmjeit a punk rock stílust egy koponyába mélyedő láncfűrész hangjával, akkor feltétlen vessnük oda egy pillantást a Let it Die című választott halálvágynak.

A Let it Die nem egy könnyen emészthető játék. Alapból már sokaknál ott kiakadhat a barométer, hogy egy kicsit szeszélyes, egy kicsit szenilis, de nagyon gördeszkás kaszás kalauzol majd minket utunk során, ami felfelé vezet egy titokzatos toronyba. Ahogy halladunk előre ebben a groteszk világban, úgy egyre több és egyre halálosabb ellenfél és csapda kerül majd az utunkba.

Nemcsak különös világa és története miatt érdekes a Let it Die, de játékmenete miatt is. Ez egy leginkább soft rouge-like játékként leírható alkotás, amiben egy-egy „eldobható harcost” irányít a játékos. Ezeket a harcosokat idővel lehet kicsit úgymond korszerűsíteni, fejleszteni, de amivel épp meghalunk, annak annyi az éppen megszerzett cuccaival együtt. Maguk a játék elemei és a tárgyak elhelyezése véletlenszerűen generált, így minden újabb próbálkozás egy újabb kihívás, az ellenfeleink pedig nem kímélnek minket. Maga a harc talán leginkább arra hasonlít élményében, mint amit az ember az első Dark Souls játéknál érzett.

Ha szeretjük a nehéz és kihívást jelentő játékokat, akkor a Let it Die nekünk való lesz. Ügyebár lévén egy alapból ingyenes játékról beszélünk, így nem maradhatott el a jó öreg mikrotranzakciós shop, ahol kaját, erősítőket, páncélokat is vásárolhatunk. Még egy úgynevezett Death Metal nevezetű prémium fizetőeszköz is van, ami úgy működik, mint a régi játékgépeknél a fémpénz: visszahoz minket a halálból ott, ahol egyébként elvesztenénk egy harcosunk. Ez a Death Metal viszont nem csak pénzért, de a játékon belül bónuszként is megszerezhető, akárcsak a többi kacat. Igazából a játék nehézség lesz az, ami kisértésbe viheti a játékosokat, hogy valódi pénzt áldozzanak, no meg a jószándék, hogy egy ilyen remek kis játék fejlesztőit támogassák.

Ha pedig tovább keresgélnénk, íme az általunk legjobbnak ítélt ingyenes PS4 és Xbox One játékok listája:

 

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)